Školská rada ZŠ a MŠ Rokytno


radaskolyrokytno@hotmail.cz

+420 603 167 642 (Iva Formánková)

https://skola-rokytno.webnode.cz/
https://radaskolyrokytno.webnode.cz

Jednání 22.4.2013

01.05.2013 15:51

 

Přítomni: Bc. Alice Trojanová, Jitka Schejbalová, Ing. Marcela Tučková, Iva Formánková, Markéta Nikolínková, Václav Leder

Nepřítomni:

Omluveni:

Hosté: Mgr. Olga Brousilová

 

Školská rada se sešla na základě písemného podnětu ředitelky školy ze dne 28.03.2013, ve kterém se obrací s prosbou o pomoc organizace sběru papíru a obnovy školní zahrady.
 
1. Školská rada se seznámila se zprávou ČŠI.
2. Ředitelka školy informovala radu o končícím projektu EU – Peníze školám s názvem Radostné učení, za který škola pořídila 10 žákovských stanic, 1 stanici učitelskou, server, 1 notebook pro učitele, 2 interaktivní tabule s dataprojektory, notebooky pro učitele, o plánovaném nákupu programů na tabuli.
3. Ředitelka školy informovala radu o ředitelském volnu spojeném právě se školením pedagogů na práci s interaktivní tabulí.
4. Ředitelka školy informovala radu o zapojení školy do projektu ekocentra Paleta Zdraví na talíři - cesta ke zdravějšímu školnímu stravování. Do projektu budou zapojeny formou vzdělávání 2 kuchařky, 1 učitelka MŠ, 1 učitelka ZŠ a ředitelka.  Do realizace celého projektu budou zapojeni všichni pracovníci školy.
5. Ředitelka školy informovala o proběhlé kontrole hygieny a opatřeních, která z jejich podnětu vzešla – nové věšáky na ručníky a pyžama v MŠ.
6. Ředitelka školy informovala radu o plánovaných výletech (MŠ Litomyšl, ZŠ Hradec Králové a Krňovice, třídenní program s názvem „Finanční gramotnost“ pro žáky 4.a 5. ročníku).
7. I. Formánková předá ředitelce školy kontakt na lektorku mediální gramotnosti, který může být použit v budoucnu.
8. Rodiče, žáci, děti byli prostřednictvím lístečků a webových stránek školy informováni o sběrové akci, která bude probíhat od 23.04. do 31.05. Rada projednala organizaci odvozu papíru. Odvoz papíru zajistí M. Nikolínková v pondělí 3.6. nebo v úterý 4.6. přibližně v 14:30 z Hospody „U Pitrů“. Paní Nikolínková zjistí otevírací dobu sběrny papíru v Pardubicích a dle toho určí přesný čas odvozu. Rada školy žádá o pomoc s naložením a vyložením papíru (nejlépe z řad silných pánů). Oslovení rodičů na web školy, rady školy a do chodby MŠ napíše J. Schejbalová.
9. Všichni členové školské rady i ředitelka školy se individuálně vyjádřili k tomu, co by uvítali na školní zahradě. Následně společně vybrali to nejdůležitější. Rada školy projednala renovaci vybavení školní zahrady a domluvila tento postup:
    a. Projít rozmístění prvků na zahradě – ředitelka školy a učitelé 
    b. Nákup posezení (stoleček a 7) – cena 7.340,- – zajistí statutární zástupce školy
            i. Fotostabilita není v katalogu 
            ii. Do konce května
    c. Nákup celokovové houpačky pro 4 děti dle katalogu – cena 12.900,-
            i. Do konce května – zajistí statutární zástupce školy
    d. Nákup kolotoče – cena 12.600,-
            i. Do konce května – zajistí statutární zástupce školy
    e. Vrbové domečky – M. Tučková zjistí jejich zasazení, tvarování, pěstování
            i. Realizace v květnu
    f. Padající altán – ředitelka školy projedná 25.4. se Službou škole – zda lze využít střechu, zda by nám mohli opravit oni/rodiče/obec. Zřizovatel školy i Rada školy byli 23.03.2013 informováni prostřednictvím Závěrů z kontroly BOZP.
    g. Staré dřevěné lavičky - Ředitelka školy navrhla využít neporušených sedáků na přenosných lavičkách a prohnilé kůly nahradit kovovými jekly. O pomoc požádat zřizovatele, rodiče. Ředitelka školy projedná 25.4. se Službou škole – zda lze využít.
    h. Lavičky kolem pískoviště a v pergole u školy – Ředitelka navrhla dřevěné lišty u sezení na pískovišti a pod pergolou na jižní části školy postupně nahradit plastovou imitací dřeva. P. Leder a pí. Nekolínková projednají na zastupitelstvu obce a informace předají (včetně opravy betonu). Sl. Schejbalová zjistila bližší informace - plastové profily – výrobce Transform Lázně Bohdaneč, cena 103 Kč vč DPH za 1 m délka, 120 x 40 mm šířka a výška, paní Formánková zjistí možnost slevy na profily.
    i. Prolézačka z pneumatik zapuštěných do země – paní Trojanová zkusí sehnat cca 5 pneumatik různých velikostí
            i. S instalací oslovit rodiče
            ii. Koupit barvy a nechat děti pneumatiky vyzdobit
            iii. V průběhu května
    j. Bazén – rada školy se shodla na zavezení bazénu a vytvoření zde kopečku (běh, hry, sáňkování)
            i. Pan Leder 24.4. projedná na obci pomoc se zavezením, vyndáním dlažby v okolí bazénu, zbouráním přístřešku u bazénu, případné navezení kopečku
            ii. Zatravnění (paní Formánková)
            iii. Realizace dle možností obce – víkend nebo prázdniny
    k. Prolézačka s tabulí u bazénu – při zátěži se naklání, ředitelka zajistí likvidaci průlezky, projedná 25.4. se Službou škole – pomoc se zbořením prolézačky (obec/ rodiče), možnosti jak využít tabuli (pověšení na zeď u MŠ – pomoc obec/rodiče)
    l. Hmatový chodník – paní Trojanová navrhne tvar a náplň (kulánky, piliny, štěrky, kamínky, písek), paní Formánková nabízí folii pod chodník
            i. Realizace květen
            ii. Zjistit cenu za materiál
10. Parkování v parku u MŠ – rada školy pokládá parkovací prostor u školní družiny a obecního úřadu za dostatečný a žádá rodiče, aby využívali těchto míst ke stání a neparkovali v parku u MŠ, pan Leder projedná na obci 24.4. (možnost ohraničení páskou a opětovného zatravnění), paní Trojanová napíše ceduli do chodby MŠ
11. Rada školy projednala možnosti zapojení rodičů do renovace zahrady – pomoc s prací, věcný nebo finanční dar – J. Schejbalová oslovení rodičů na web školy, rady školy, do chodby MŠ, do budoucna např. oslovit rodiče, zda by přispěli na nákup konkrétní věci (např. skluzavka)
12. J. Schejbalová předá ředitelce školy kontakt na cenovou nabídku sněhových zachytávačů na střechu tělocvičny.
13. Rada školy co nejdříve zjistí potřebné informace k zahájení renovace zahrady a v případě potřeby se sejde k domluvení organizace konkrétních prací.